Glad stafett i vitt landskap

Heja, heja, heja. Snön ligger äntligen vit på marken och skapar bra förutsättningar för Sya-stafetten.

nabb.Niclas Allvin flyger in i målet som första åkaren i stafetten. Lag 161 vann årets tävling.

nabb.Niclas Allvin flyger in i målet som första åkaren i stafetten. Lag 161 vann årets tävling.

Foto: Mia Karlsvärd

SYA2015-01-24 13:45

– Det har blivit lite varmare än vad vi trodde, så det kan bli problem med vallan för en del. Men vallan kan vi hjälpa till med här, säger Mikael Kampner PR ansvarig Sya skidklubb strax innan Sya-stafetten skjuter av startskottet.

För tredje året i följd anordnar Sya skidklubb en skidstafett där arbetskamrater och vänner kan anmäla ett stafettlag.

– Tävlingen är till för glada amatörer som normalt inte står på ett par skidor. För de som ser tävligen som en kul grej att göra tillsammans med arbetskamrater eller ett kompisgäng där friluftsliv och motion står i centrum, säger Mikael Kampner.

Sya är täckt av vit snö. Temperaturen ligger på nollan och stämningen precis innan start verkar vara topp. Runt omkring starten hörs glada skratt och småprat.

En minut, till start ropas det ut i högtalarna.

– Oj, säger Kristin Björfält och greppar tag i skidor och stavar och rusar mot starten. Det här är långt ifrån första gången hon står på ett par skidor och hennes lag heter "Team Kristin"

Startskottet går, och alla skidar iväg i egen takt. Niclas Allvin verkar vara en van skidåkare och lägger ett avstånd från sig och täten redan från start. Efter första rundan kommer en andfådd Jörgen Svejd i mål.

– Det här är en kul tävling som Sya skidklubb anordnar. Vårt lags mål är framförallt att vinna över de andra lagen från Toyota. Då har vi något att prata om resten av året vid fikabordet, säger Jörgen Svejd. Han får medhåll från arbetskamraten och för dagen motståndaren i lag 152, Mats Johansson.

Dagens vinnande lag blev till slut lag 161, "team VF". De vann med blotta sju sekunder över lag "Bengan-Arne Boys". På tredje plats kom lag "Alla dansar salsa"

Visst fick Jörgen Svejd något att prata om. Hans lag kom på trettonde plats, lag 153 från Toyota kom på plats sjutton och Toyotas lag 153, ja, de kom allra sist. De trodde skidtävlingen började på eftermiddagen och kom till Sya lagom till att blåbärssoppan serverades.

Byte. Jörgen Svejd har avverkat 2 km och lämnar över till arbetskamraten
Martin Sundquist att tävla vidare för lag Toyota Material Handling.
Byte. Jörgen Svejd har avverkat 2 km och lämnar över till arbetskamraten Martin Sundquist att tävla vidare för lag Toyota Material Handling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om