Vattenkrig och cosplayparad

Solsken, brottning, egengjorda vapen och jubel på Linköpings gator. Fredagens Närcon bjöd på vattenkrig och den årliga paraden genom staden.

I poolen som var till för att fylla på vattenpistolerna kunde man också bada.

I poolen som var till för att fylla på vattenpistolerna kunde man också bada.

Foto: Frida Glenning Ströberg

LINKÖPING2017-07-28 20:25

Vädret kunde inte ha blivit bättre när det var dags för vattenkrig på Närcon på fredagen. I början använde de flesta vattenpistoler. Ju längre vattenkriget pågick, desto mer kreativa blev lösningarna. Koner fylldes med vatten och en hastig lagindelning gjordes. Turerna blev många från den uppblåsbara poolen, ut till själva planen. Få cosplayspelare, de som tävlar i utklädnad, var med, om inte deras karaktär hade med vatten att göra, men många smyckade sig på något sätt. Ansiktsmålning, en rolig mössa eller häftig tröja.

Marcus Mayol hade gjort sin vattenpistol själv, speciellt för det här tillfället.

– Jag är jättetaggad, sade han vid påfyllningspoolen, innan han sprang ut och stred igen.

Sjuåringen Jonas Erler var den yngsta deltagaren i kriget, men desto modigare.

– Det är första gången jag är här på Närcon. Det är jätteroligt, huttrade han efter matchen.

På eftermiddagen hölls den årliga Närcon-paraden. Cosplayarna vandrade från Linköpings universitet, genom innerstaden för att sedan invadera Domkyrkoparken.

– Jag är webbläsaren Firefox med tillhörande jordglod! Jag valde det för att det är så färgstarkt och ovanligt, berättade cosplayern Louise Ekroth, som var klädd i orange päls.

Frida Elmberg och Viktor Kierkegaard var klädda i hattar, bälten och vackert prydda skjortor och kjolar. De hade kommit för att visa upp sin stil "punk steam".

– Det här är en stil från när ångloken var nya. Det här är som man tänkte sig att man skulle se ut i framtiden, förklarade Frida.

Jonas Erler är bara sju år, men en hejare på vattenkrig.
Jonas Erler är bara sju år, men en hejare på vattenkrig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!