Vansinnesfärd i över 200 på E4

Den drogpåverkade och körkortslöse mannen vägrade att lyda polisens stopptecken. I över 200 km i timmen körde han på E4 och var vid flera tillfällen nära att krocka.

Polisen ville kontrollera mannen i Mjölby men fick inte stopp på hans bil förrän i Linköping.

Polisen ville kontrollera mannen i Mjölby men fick inte stopp på hans bil förrän i Linköping.

Foto: Anders Törnström/MVT/arkiv

Linköping2016-06-15 17:00

Den 56-årige mannen åtalas nu för bland annat grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och narkotikabrott efter bilfärden som ägde rum den 11 april i år.

Enligt åtalet försökte mannen fly när en polispatrull ville kontrollera 56-åringens bil i Mjölby. Färden gick i hög fart på E4 mot Linköping och två polisbilar följde efter.

Som bevisning åberopar polisen bland annat tre filmer som visar hur mannen växlade mellan körfälten och var nära att kollidera med andra trafikanter. Hastigheten uppmättes till som mest 218 km/tim och vid två tillfällen körde han om polisbilar på fel sida innan det blev stopp i Kallerstad.

Förutom grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och narkotikabrott är mannen misstänkt för brott mot knivlagen. Åklagaren yrkar på att både kniven och bilen tas i beslag.

Detsamma gäller en annan bil som mannen körde i februari. Även då körde han, enligt åtalet, drogpåverkad och utan körkort.

I åtalet ingår även fler narkotikabrott samt våldsamt motstånd vid ett polisingripande i mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!