Väktare reagerade – polisen grep Tornbytjuvar

Tre män turnerade runt i Linköping och samlade på sig stöldgods. Men de observerades av väktare och i Ekholmen tog färden stopp.

LINKÖPING2017-03-22 20:20

På onsdagseftermiddagen observerade en väktare i en butik i handelsområdet Tornby tre män, som betedde sig på ett sätt som väktaren fann misstänkt. Väktaren kontaktade polisen. De tre männen hade före Tornbybesöket varit i en butik i stadsdelen Lambohov och även där observerats av väktare.

När de tre männen satte sig i sin bil för att lämna Tornby-området följde en väktare efter fordonet och informerade polisen om var bilen befann sig.

En halvtimme efter observationen i Tornbybutiken hade männen tagit sig tvärs över stan och gick in i Ekholmen centrum. En stund senare kom männen ut och körde vidare.

Polisen valde då att stoppa männens bil och fattade beslut om att göra en husrannsakan i bilen. Där hittades stöldgods. De tre männen, som enligt polisen är 20, 25 och 25 år gamla, greps och är nu misstänkta för stöld. Männen kommer att förhöras under onsdagskvällen och åklagare avgör sedan om männen ska anhållas eller släppas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!