Taxichaufför körde på flaggvakt

Taxichauffören körde på en flaggvakt vid ett vägarbete i Ljungsbro. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafik.

Linköping2016-12-22 20:15

Händelsen inträffade den 10 juni i år på Ljungsbrovägen vid Blåsvädret. Flera flaggvakter var utplacerade på sträckan då det pågick asfaltläggning. För att öka säkerheten hade hastigheten tillfälligt sänkts till 30 kilometer i timmen.

Plötsligt uppmärksammade en av flaggvakterna att en färdtjänstbuss närmade sig i tämligen hög hastighet. Flaggvakten klev ut i vägen och visade med den röda flaggan att taxichauffören skulle stanna. Flaggvakten uppmanade chauffören att köra försiktigare och bestämde sig dessutom för att ta en bild på färdtjänstbussen. När flaggvakten ställde sig snett framför färdtjänstbussen tryckte chauffören på gasen. Flaggvakten fick sin ena fot överkörd och kontaktade genast en kollega längre fram på sträckan. Taxichauffören, som i förhör säger att han drabbades av panik, vägrade dock att stanna utan fortsatte förbi den andra flaggvakten som enligt egen utsago tvingades hoppa undan för att undgå att bli påkörd.

Taxichauffören har nu åtalats för vårdslöshet i trafik. I förhör har han nekat till brott och hävdar att han körde i normal hastighet när han blev stoppad av flaggvakten. Chauffören påstår även att flaggvakten var otrevlig och att han upplevde situationen som obehaglig. Det var därför han valde att köra från platsen.

Flaggvakten som fick sin fot överkörd åsamkades inte några fysiska skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!