Så ska mansdominansen stoppas

"Q Rendezvous" är ett nätverk för kvinnor som har it som en del av sin vardag. Nätverket finns redan i flera stora städer och nu startar det även i Linköping.

Beatrice Carpvik jobbar för fullt med att dra i gång nätverket Q Randezvous i Linköping.

Beatrice Carpvik jobbar för fullt med att dra i gång nätverket Q Randezvous i Linköping.

Foto: Zenaida Hadzimahovic

Linköping2016-07-11 10:30

– Det är en mötesplats där it-intresserade kvinnor kan utbyta erfarenheter, möta andra kvinnor i samma situation och etablera professionella relationer. Nätverket är tänkt som ett stöd för kvinnor som vill bli starkare i sin yrkesroll, säger Beatrice Carpvik på it-konsultföretaget Consid.

Hon jobbar för fullt med att dra i gång nätverket i Linköping. Q Rendezvous drivs av Consid, men det vänder sig till en mycker bredare målgrupp än bara it-konsulter.

– Studenter, kvinnor som på ett eller annat sätt jobbar med it, marknadsansvariga och kommunikationsansvariga, alla välkomnas. Nu finns det mängder av yrkesgrupper i samhället som jobbar med it, säger Beatrice Carpvik.

Enligt henne är kvinnliga nätverk också en viktig jämställdhetsfråga i hela samhället, och inte minst inom it-branschen. Det finns en stor efterfrågan på nätverk som Q Rendezvous, menar Beatrice Carpvik.

– It-kvinnor verkar i en mansdominerad bransch. Därför anordnas vi nätverksträffar i Stockholm, Malmö och Jönköping där gemenskap, inspirerande föreläsare och nya kontakter står i fokus. Omkring hundra kvinnor brukar komma på våra möten. Det saknas ett liknande forum för it-kvinnor i Östergötland och vi hoppas att vi ska fylla "detta hål", säger hon.

Första mötet i Linköping kommer att hållas på Matverksta’n i september. Christina Stielli, utsedd till Årets talare två år i rad, kommer att vara gästtalare. It-företaget Consid AB har över 300 anställda och finns i tolv städer i landet, bland annat i Linköping och i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!