Rusning efter årets semla

En fin dam är hon, prinsess-semlan. På lördagen var det premiär för semlan på Café Gyllen i Linköping.

Nybakat. Trenden kommer ursprunligen från Nässjö.

Nybakat. Trenden kommer ursprunligen från Nässjö.

Foto: Frida Glenning Ströberg

LINKÖPING2017-01-14 17:00

Semlan, som från början uppfanns av Markus Ekelund från Nässjö, är en traditionell semla som kläs in i grön marsipan. Som avslutning adderas en liten klick hallonsylt.

Café Gyllens enhetschef, Cecilia Holmberg, kommer precis ut från lagret efter att ha gjort en till plåt av de gröna sötnosarna.

– Det är första dagen vi säljer dem, och det går väldigt bra! Vi har fått både beställningar och människor som vill köpa här i caféet. Hur många vi har sålt vågar jag inte svara på.

Är det en trend som kan hålla i sig?

– Det är möjligt, wrapsemlan gjorde ju det. Annars kommer det säkert något nytt nästa år!

Eli Borrhed sitter och fikar på caféet och är nöjd med sitt val av semla.

– Det smakar helt klart prinsesstårta, säger hon.

Vilken är bäst, prinsess-semlan eller den traditionella?

– Det går inte att jämföra. Men den får en fyra i poäng av fem möjliga!

Ett betyg värt en prinsessa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om