Rånvågen: Polisen utreder samband

Ett vittne satte polisen på spåret. Nu sitter två ungdomar, 16 och 18 år gamla, anhållna för rånet mot spelbutiken i Johannelund.

Foto:

Linköping2015-06-01 15:49

Det var strax efter klockan 14 i lördags som två maskerade personer slog till mot Spel & godis i Johannelund. Rånarna, som var utrustade med ett pistolliknande föremål, tvingade till sig en summa kontanter och flydde sedan från platsen.

Ett vittne, som dock inte ska ha befunnit sig i butiken vid det aktuella tillfället, kunde lämna en rad detaljerade uppgifter som gjorde att polisutredningen fick en lovande start.

– Vittnet lämnade ett bra signalement, säger polisens utredningsbefäl Ann-Christine Rehnström.

Natten till söndagen grep polisen en 16-årig pojke på Stora torget. På söndagen greps även en 18-årig man. Bägge tonåringarna satt på måndagen anhållna som misstänkta för att ha deltagit i rånet.

Polisen har säkrat en rad föremål som nu ska analyseras.

– Vi har hittat det pistolliknande föremål som användes vid rånet. Vi vet ännu inte om det rör sig om en skarp pistol eller om en attrapp. Vi har även hittat en väska som innehöll rånarnas kläder.

De bägge anhållna är sedan tidigare kända av polisen.

Polisen utreder för närvarande flera rån i Linköping. Den 25 april rånades Coop nära i Valla, den 8 maj rånades Netto i Skäggetorp och den 22 maj drabbades Lasses Livs i Vidingsjö. Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan de fyra rånen under april och maj.

– Det är något som vi kommer att titta på, säger Ann-Christine Rehnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!