Det var strax före klockan 22.00 på söndagen som polisen fick larm om att en kvinna hade utsatts för ett sexuellt övergrepp. Kvinnan, som hade tillfogats skärskador, berättade för polisen att hon blev överfallen av två män som tvingade med henne in i skogen och förgrep sig på henne. Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset för vård.

– Vi kommer att förhöra kvinnan igen så snart som möjligt. Vi hoppas att hon ska kunna berätta för oss mer exakt var övergreppet skedde, säger poliskommissarie Daniel Axelsson som är chef för Linköpingspolisens enhet för grova brott.

Kvinnan har i förhör berättat att hon blev bestulen på sina tillhörigheter – bland annat en mobiltelefon – i samband med övergreppet.

– Vi rubricerar det här som våldtäkt och rån.

Polisen hade till en början problem med att hitta brottsplatsen i Vallaskogen. Vid lunchtid på måndagen uppgav dock Daniel Axelsson att den förmodade brottsplatsen hittats.

– Platsen är avspärrad och vi kommer att göra en teknisk undersökning.

– Vi är intresserade av alla vittnesiakttagelser som kan vara av intresse i detta fall, säger Daniel Axelsson.

Artikelbild

| Polisen letade på måndagen efter platsen där en kvinna i 25-årsåldern blev våldtagen på söndagskvällen.

Polisen har endast knapphändiga signalementsuppgifter att gå på.

– Vi går inte ut med de uppgifterna i nuläget.

Artikelbild

Så sent som den 12 januari i år skedde en överfallsvåldtäkt i Ryd. En kvinna blev överfallen i närheten av vändhållsplatsen för busslinje 3. I samband med övergreppet blev kvinnan misshandlad och hon förlorade tillfälligt medvetandet. Polisen har arbetet intensivt med fallet och har bland annat vallat den drabbade kvinnan på brottsplatsen. Linköpingspolisen har även tagit hjälp av gärningsmannaprofilgruppen i Stockholm i ett försök att skaffa sig en bild av gärningsmannen.

Daniel Axelsson säger att polisen nu undersöker om det kan finnas något samband mellan det senaste övergreppet i Vallaskogen och våldtäkten i Rydskogen.

Artikelbild

– Vi bedriver inre spaning och tittar på eventuella samband. I det senaste fallet finns det uppgifter om att det var två gärningsmän och i Rydsfallet var det bara en gärningsman. Men självklart tittar vi på om det finns några samband.