– Ja, det finns absolut östgötafrågor som vi kan enas kring, trots partiskillnader, och det blir viktigt även på riksdagsnivå, säger Finn Bengtsson (M).
Andra svenska länsstyrelser är sämre på att samla sina riksdagsmän till gemensamma överläggningar, säger Annika Lillemets (MP).
– Det gör mina partikamrater avundsjuka!
Ostlänken är en sådan partiöverskridande fråga, och den diskuterades också nu hos landshövding Elisabeth Nilsson.
– Framför allt behöver vi regionalt mer resurser för att lösa frågor kring miljö, arkeologi och vattenförsörjning, säger hon.
Ronny Mårtensson från Åtvidabergs sparbank informerade om konsekvenserna av det föreslagna provisionsförbudet, där Sverige går ett par steg längre än EU-lagstiftningen kräver.
– Det drabbar små banker och öka koncentrationen till de stora, och det drabbar landsbygden, konstaterar Magnus Oscarsson (KD). Dessa synpunkter var viktiga för oss att få höra.
Länsstyrelsens kritik mot planerna på att skapa en enda central miljömyndighet i landet diskuterades, liksom den regionala livsmedelsstrategin.
– Den måste anknyta till den nationella som kommer i vår och som vi ska leva med till 2030, säger Elisabeth Nilsson. Här är lokala och regionala initiativ viktiga, inte minst när det gäller upphandlingsfrågor.