Linköpingsbo får topposition i Grön Ungdom

"Det känns roligt att få vara med och påverka i Sveriges viktigaste ungdomsförbund", säger Johan Andersson som valts in i Grön Ungdoms förbundsstyrelse.

Vald. Johan Andersson är 20 år och bor i Linköping. I helgen valdes han in i Grön Ungdoms förbundsstyrelse.

Vald. Johan Andersson är 20 år och bor i Linköping. I helgen valdes han in i Grön Ungdoms förbundsstyrelse.

Foto: Privat

Linköping2017-02-13 20:55

I helgen valdes Johan Andersson in i Grön Ungdoms förbundsstyrelse. Han bor i Linköping och utbildar sig på läkarprogrammet. Att få jobba med politik på riksplanet tycker han ska bli spännande. Han har bland annat varit aktiv inom politiken i Arvika tidigare.

– Det ska bli roligt att kunna få vara med och påverka i Sveriges viktigaste ungdomsförbund. En viktig fråga för mig förutom klimatpolitiken är demokratifrågan och rösträttsåldern. Grön Ungdoms förslag om att sänka rösträttsåldern till 16 år skulle göra unga mer intresserade av politik och möjliggöra för unga att ta plats i debatten och i de folkvalda församlingarna. Det är viktigt, säger han.

Nästa år är det val. Då kommer Grön Ungdom fokusera på främst två frågor berättar Johan Andersson.

– Vi måste vässa klimatpolitiken ännu mer. Det är väldigt viktigt. Sen är etableringsfrågan en avgörande fråga. Vi måste se till att det bland annat finns bostäder för nya svenskar. Det underlättar att etablera sig i ett nytt land, säger han.

Funderar du på att engagera dig i kommunpolitiken i Linköping?

– Det kanske kan hända. Jag vet inte än. Men det är inte helt uteslutet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!