Linköping värd för stor konferens

Linköping blir värdstad för Mänskliga rättighetsdagarna år 2019.

Värdstad. År 2019 kommer Mänskliga rättighetsdagarna att arrangeras i Linköping.

Värdstad. År 2019 kommer Mänskliga rättighetsdagarna att arrangeras i Linköping.

Foto: Frida Ekman

Linköping2017-11-08 20:30

Mänskliga rättighetsdagarna – MR-dagarna – uppges vara Nordens största forum för debatt och samtal om mänskliga rättigheter. Tidigare har bland andra Edward Snowden, Jan Eliasson och Hans Rosling deltagit i arrangemanget.

Konferensen, som arrangeras årligen, syftar till att lyfta frågor om mänskliga rättigheter högre upp på den politiska agendan. Arrangemanget vill också bredda och fördjupa det offentliga samtalet om mänskliga rättigheter. Nu står det klart att MR-dagarna kommer att arrangeras i Konsert & kongress i Linköping den 14-17 november 2019.

– Som värdkommun för MR-dagarna vill vi bidra till att utvecklingen av arbetet med mänskliga rättigheter tar flera steg framåt både lokalt, regionalt och nationellt. Vi vill bidra till att Linköping är och fortsatt ska vara en öppen, inkluderande och tillåtande kommun att leva och verka i, säger borgmästare Helena Balthammar (S) i en kommentar.

Flera organisationer och regionala aktörer, som Region Östergötland, Svenska kyrkan och Linköpings universitet, har ställt sig bakom Linköpings ansökan.

Årets konferens hålls i Jönköping och nästa år är det Stockholms tur att vara värdstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!