Lägenheter i Ramshäll överklagas

Missnöjet med att det byggs hus med 30 lägenheter vid infarten till Ramshäll har inte minskat. Planen är beslutad – nu överklagar några grannar.

30 lägenheter i Ramshäll överklagas

30 lägenheter i Ramshäll överklagas

Foto: Tord Olsson

LINKÖPING2014-11-14 13:00

Två hus ska rivas. Det är dels huset i korsningen Rosengatan/Lasarettsgatan med fyra lägenheter, dels grannvillan utmed Lasarettsgatan. Istället planeras en sammanhängande huskropp med 30 lägenheter. Utmed Lasarettsgatan skulle då husen bilda ett kvarter som mer liknar en stadsgata än ett villaområde.

Det är fastighetsägaren Olle Mårdsjö som tagit initiativet till att bygga något, men det är kommunen som fört fram idén om husets storlek.

Grannarna i Ramshäll har under hela planeringstiden framfört kritik mot att detta utpräglade villaområde förändras, de har också protesterat mot höjden på huset som ska bli 4–5 våningar.

En av grannarna, som lämnat ett 39 A4-sidor långt överklagande, hävdar att det begåtts flera felaktigheter i beslutsprocessen. Bland annat hävdar denne granne att det förekommer jäv. Fastighetsägaren Olle Mårdsjö har arbetat som konsult för det kommunala bolaget Tekniska Verken vilket grannen hävdar är en jävssituation.

Samma granne påstår att även stadsantikvarien Gunnar Elfström är jävig eftersom både han och hans hustru Karin Elfström är eller har varit anställda av Linköpings kommun.

I överklagandet hänvisas också till mäklare som påstås ha bekräftat att grannarnas fastigheter kommer att sjunka i värde om det byggs ett högt hus i området.

Det blir nu länsstyrelsen som får avgöra grannarnas överklagande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!