Kommunens äldre fick njuta av julkonsert

I helgen har kören Da Capo haft julkonsert i Ryttargårdskyrkan. Under måndagen var det kommunens äldres tur, och de fick se showen gratis.

Viktigt. Att få lämna sitt boende, och lyssna på musik, det är viktigt tycker Ann-Sofie Nord.

Viktigt. Att få lämna sitt boende, och lyssna på musik, det är viktigt tycker Ann-Sofie Nord.

Foto: Jennifer Berg Eidebo

Linköping2017-12-18 19:46

Lite mindre än en timme innan konserten är det full rulle på Ryttargårdskyrkan. Äldre från kommunens olika boenden fikar, pratar och parkerar sina rullatorer. Snart är det dags för äldreomsorgens egna föreställning.

– Vi vill ge alla möjlighet att gå på julkonsert, även om man bor på ett boende, säger Ann-Sofie Nord, som arbetar med verksamheten "Kultur och fritid för äldre" på Leanlink.

I fyra år har äldrenämnden bekostat julkonserten.

– Man ska få klä sig fint, träffa bekanta och få en bra musikupplevelse.

En som ser Da Capos julkonsert för första gången är Iris Kamberg.

– Det är roligt att se lite nytt ibland, säger hon.

Att anordna ett så välbesökt arrangemang är lite av ett logistiskt problem. Färdtjänst får samsas utanför kyrkan när 370 personer ska lämnas och hämtas och en speciell parkering för rullatorer finns i kyrkan.

– Vi har möjligheten att ta emot den här gruppen av gäster, med rullstolar och rullatorer. De ska känna sig hemma, säger Lennarth Hambre, pastor vid Ryttargårdskyrkan.

Efter fikat är besökarna snabba in i konsertlokalen. En kvinna har tappat bort sin man, och när han återförs till henne kysser hon honom lyckligt på handen. Sedan springer kören Da Capo in.

– Besökarna får både en show och mer klassiska julsånger, säger Ann-Sofie Nord.

Showen handlar om journalisten Christer Lustvik som jobbar på Exstressen och vill skriva om kören Da Capo. Det är en show med teater, körsång och flera klädbyten där kördeltagarna bär allt från glitter till ljusslingor.

– Det är viktigt att få lämna sitt boende, och musik är alltid viktigt, säger Ann-Sofie Nord.

Show. Kören Da Capo har under helgen haft julkonsert i Ryttargårdskyrkan, och på måndagen fick även kommunens äldre se konserten.
Show. Kören Da Capo har under helgen haft julkonsert i Ryttargårdskyrkan, och på måndagen fick även kommunens äldre se konserten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!