I vilken utemiljö vill du ha en stol?

Nu översvämmas Linköping av färggranna stolar. Tanken är att Linköpingsborna ska flytta med sig dem till en plats i stan där de trivs och saknar en stol.

Bruksanvisning. Här står att det är fritt fram att flytta stolen.

Bruksanvisning. Här står att det är fritt fram att flytta stolen.

Foto: Pia Molin

Linköping2015-06-18 21:00

Chairbombing kallas det och det gäller totalt 75 stolar, målade av tjänstemän i kommunen. Ingen stol ser ut som någon annan. Fina, ofta starka färger och en skylt som berättar vad som är tänkt.

– Vi jobbar med en utvecklingsplanering runt Linköpings innerstad. Och stolarna är ett sätt att få fram innevånarnas åsikter, säger Fanny Wahlqvist, översiktsplanechef i kommunen.

Du har nästan hela sommaren på dig. Stolarna stod från början i S:t Larsparken men har redan börjat flytta på sig. I Trädgårdsföreningen, på farbror Melins torg och på Ågatan, är bara några av de ställen dit någon har flyttatstolar. Förhoppningen är att den som väljer den nya platsen ska fotografera och tagga #merabättrelkpg, ange plats och lägga upp på instagram. Ett annat alternativ eller kanske ett komplement är att gå in på kommunens hemsida och fylla i en enkät om platser du gillar och andra platser där du kanske vill föreslå förbättringar.

Så småningom kommer åsikterna och framför allt stolarnas väg att sammanställas för att visas under Linköpings stadsfest den 21-22 augusti och på gatuliv Platensgatan den 19 september. Själva chairbombingen som stolflytten heter pågår från den 17 juni till den 31 augusti. Under den tiden hinner du presentera en hel del av dina favoritplatser och kanske platser som du vill rekommendera andra. Dra dig inte för att ta med dig en stol du ser stå i stan, flytta den efter egen önskan, det är liksom det som är meningen.

På väg? Fortfarande i S:t Larsparken men onte längre på gräset.
På väg? Fortfarande i S:t Larsparken men onte längre på gräset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!