Hillerbrand tar rodret i Tekniska Verken

Nils Hillerbrand (MP) har valts till ny ordförande för Tekniska Verken efter Gösta Gustavsson (C).

Foto:

LINKÖPING2015-05-05 21:00

Vid Tekniska verkens årsstämma på måndagen valdes en ny styrelse. Mångårige ordföranden Gösta Gustavsson (C) tog ett steg tillbaka till posten som vice ordförande. Till ny ordförande valdes kommunalrådet Nils Hillerbrand, känd för sitt stora engagemang i miljö- och klimatfrågor.

Tekniska Verken har drygt 900 anställda och ägs i sin helhet av Linköpings kommun. Bolaget levererar el, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas och energilösningar till cirka 260 000 privat- och företagskunder. Framtidsvisionen är kaxig: Tekniska verken vill bygga världens mest resurseffektiva region.

Tekniska Verken är ett stort bolag med verksamhet på många olika områden. Hur väl rustad är du för att ta ansvaret som styrelseordförande?

– Jag är nog ganska väl rustad. Jag är utbildad civilekonom och har erfarenhet som ledamot Stadshus AB. Men visst är det en stor utmaning, svarar Nils Hillerbrand.

Hur vill du använda ditt inflytande i bolaget?

– Tekniska verken har varit tidigt ute med framsynta satsningar på bland annat fjärrvärme och biogas. Jag vill fortsätta på den inslagna vägen och låta Tekniska Verken bli en del av en aktiv miljö- och klimatpolitik.

– Det finns många utmaningar att ta tag i. Bland annat vill jag att vi ska arbeta vidare med att skydda den biologiska mångfalden i anslutning till våra vattenkraftverk, svarar Nils Hillerbrand.

Till ledamöter i styrelsen valdes Tanja Mitic, Aleksander Gabelic, Anne Ludvigsson, Gunilla Almesåker, Astrid Brissman, Magnus Metander och Petter Nordström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!