"Hela ledningen bör avgå"

– Det räcker inte med att en person i ledningen för RTÖG avgår, säger Christian Gustavsson (M).

Foto: Peter Jigerström

Östergötland2017-02-13 18:15

Han menar att politikerna i direktionen måste ta ansvar för situationen och ställa sina platser till förfogande. Även Moderaterna.

– Vår kritik har inte byggt på att en enskild person ska sluta. Vi tycker att man måste byta ut hela direktionen, hela ledningen och börja om från början, svarar Gustavsson.

M+C+KD har tidigare krävt avgångar inom förbundet Räddningstjänsten Östra Götaland på grund av diskussionerna kring bland annat dålig arbetsmiljö. I dag fortsätter även Paul Lindvall (M) att kritisera:

– För räddningstjänstens skull var det bra att Håkan Dahm slutade men det räcker inte. Man bör byta ordförande och vice ordförande, alla bäst är det om alla ställer sina platser till förfogande och att man kollar över hela ledningens sammansättning, säger Lindvall.

Det är den högsta politiska ledningen i de fem ägarkommunerna som bär det yttersta ansvaret för förbundet. Så här säger Lars Stjernkvist (S), kommunalråd i Norrköping:

– Jag förstår Håkan Dahms beslut, men jag beklagar det. Det är viktigt att hans förändringsarbete fortsätter, i samarbete med facket. Det är verkligen inte tid att kräva massor av personers avgång. De svåra frågorna kommer att vara kvar.

Och så här säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköping:

– Det är ett klokt beslut som Håkan har landat i. Direktionen har levererat utifrån det vi satt som krav i vår beställning så jag har förtroende för politikerna i direktionen. Jag kan konstatera att oppositionen i så fall inte har förtroende för sina politiska kamrater som sitter i direktionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!