Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh säger att mannen anhölls på onsdagskvällen och att han då delgavs misstanke om att ha anlagt branden i Tokarp.

– Jag kan inte säga så mycket i nuläget. Men det finns saker som pekar på att branden är anlagd och den här mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

Vad har den misstänkte för inställning till misstanken?

– Han nekar till brott, säger Eva Nemec Nordh.

Branden i radhuslängan på Fårbogsvägen utbröt vid 12-tiden i tisdags och fick ett hastigt förlopp. En av de fyra lägenheterna i längan totalförstördes och en man fick föras till Universitetssjukhuset. Han har vårdats på intensivvårdsavdelningen för allvarliga skador.

– Vi har nu pratat med den skadade mannen, säger kommissarie Daniel Axelsson, chef vid enheten för grova brott i Linköping.

Under torsdagen fortsatte polisens tekniska undersökning. Polisen planerade att använda en kriminalsökhund som är tränad för att uppfatta lukten av mänskliga kvarlevor.

– De har ännu inte fastslagits vad som orsakade branden. Det måste utredas vidare och jag har gett polisen en rad direktiv om hur utredningen ska bedrivas.

Eva Nemec Nordh säger att polisen bland annat kommer att kartlägga den misstänkte mannens rörelser.

– Vi vill ta reda på hur han har rört sig i området.