SiemonWezeman är forskare på Sipri, Stockholms Internationella Fredsforskningsinstitut, där han forskar om vapen och vapenindustrin.
– Det finns helt klart allvarliga problem med en sådan här affär, säger han till Sveriges Radio.
Kina har som vana att kopiera den avancerade teknologi dom importerar och det är bara ett av problemen, säger SiemonWezeman.
– Kina behandlar ju inte precis sin befolkning särskilt väl. Dessutom har Kina vid tidigare köp garanterat att man inte ska kopiera något, till exempel hela vapensystem. Ändå har man lyckats kopiera de sakerna. Vill man trots detta handla med Kina, då måste man fråga sig vad man egentligen håller på med, säger han.
Vad drönarna ska användas till vet inte Cybaero än men Inspektionen för strategiska produkter, ISP, har godkänt affären.
– Vi har skeppat iväg dom första demosystemen och genomfört demoflygningar i Kina. Det finns alltid en risk för att bli kopierad, både i öst och väst. Men vi har kontroll över produkterna även efter leverans, säger Cybaeros VD Mikael Hult.
Kina respekterar inte mänskliga rättigheter och kan potentiellt använda drönarhelikoptrarna för övervakning. Men Cybaero har ett godkännande från ISP:s och företaget är inte ensamma om att handla med Kina.
– Väldigt många stora svenska bolag för affärer där, säger Mikael Hult.