Brottsoffret: "Han försökte sparka mig"

På måndagen efterlyste polisen en kvinna som råkade illa ut på kaféet på Resecentrum. Nu har Corren pratat med henne.

LINKÖPING 20140903     
Genrebild på Resecentrum.
Bild Jeppe Gustafsson

LINKÖPING 20140903 Genrebild på Resecentrum. Bild Jeppe Gustafsson

Foto: Jeppe Gustafsson

Linköping2015-07-13 17:00

Kvinnan, som är 29 år och kommer från Linköping, berättar att hon kände igen sig i den beskrivning som kriminalinspektör Henrik Sundin lämnade under måndagen. Hon läste Correns artikel om efterlysningen via Facebook. Hon skulle senare under måndagen kontakta polisen.

LÄS ARTIKELN HÄR: Vem är brottsoffret?

Kan du berätta om händelsen på kaféet den 7 juli?

– Den här killen (24-åringen) var portad från kaféet. Jag är stamkund där och jag pratade med honom. Jag sa att han skulle gå därifrån eftersom han inte var välkommen.

Jag sa: Antingen går du ut självmant eller så tar jag ut dig. På ett eller annat sätt ska du ut. Han var hotfull mot tjejerna och jag såg på hans kroppsspråk att det skulle sluta illa.

Var han aggressiv?

– Ja, han skulle försöka ta sig in bakom disken och bakom disken finns alla knivar. Där inne ska inte han vara. Mitt mål var att han skulle ut, om det så var det sista jag skulle göra.

Vad hände när du ingrep?

– Han kastade ett glas vatten på mig. Det var en plastmugg. Sedan tog han en kanna med vatten som han skulle hälla över mig, då slog jag undan armen på honom.

Jag började mota honom mot dörren. En anställd hjälpte mig. Jag öppnade dörren och sa: Nu går du ut, du är inte välkommen hit något mer.

Han försöket sparka mig, men det hade han ingen glädje av.

Sparkarna träffade inte?

– Nej.

Har du varit i kontakt med polisen?

– Jag ska gå ner till tjejerna på fiket först. Det var en ren slump att jag läste artikeln. Jag såg den på Facebook. Min tanke är att kontakta polisen i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!