Trafikpåverkan efter olycka

Räddningstjänst och polis larmades till en trafikolycka vid Braskens bro där Brokindsleden korsar Söderleden i Linköping.

Foto: Bänkt Olsson

Linköping2017-01-31 07:33

Enligt polisen har en personbil kört igenom ett staket och voltat mot en husfasad. Två personer befann sig i fordonet och en av dem ska enligt polisen ha tappat medvetandet. När räddningstjänsten kom till platsen låg bilen på sidan och räddningstjänsten behövde välta bilen rätt för att kunna hjälpa personerna att komma ut.

– De satt inte fastklämda, men att bilen låg på sidan gjorde att det var svårt för personerna att ta sig ur bilen, sa Stefan Hagdal, inre befäl vid räddningstjänsten.

Båda personerna som färdades i bilen fick föras till sjukhus med ambulans.

Under räddningsarbetet stod trafiken still på Söderleden och polisen hade flera patruller på plats.– Det handlar om högtrafikerade vägar vid rusningstid och det är ett stort räddningspådrag på platsen. Räkna med att det blir trångt, sa polisens presstalesperson, Fredrik Kliman.

Vid 08.10 höll räddningstjänsten på att lämna platsen och trafiken börjar släppas på igen.

Enligt en bulletin från region Östergötland ska det vara en man och en kvinna i 65-årsåldern som färdats i bilen. De ska båda vara oskadade och deras tillstånd stabilt. Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstanke om brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!