Cocozza (LL): "Nu ligger bollen helt hos Centerpartiet"

Linköpingslistans förstanamn Michael Cocozza bekräftar även han att de fördjupade förhandlingarna mellan hans eget parti, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har pausats.

Michael Cocozza (LL).

Michael Cocozza (LL).

Foto: Albin Wiman

Linköping2022-10-04 14:30

Han menar också att den föreslagna överenskommelsen med Vänsterpartiet inte alls var ett skambud.

– V har av egen kraft inga ordinarie platser eller ersättarplatser i nämnderna. Med en samverkan hade de fått åtta ersättarplatser och en möjlighet till insyn och att i ett tidigt skede kunna fånga upp och påverka ärenden. Det var inget skambud, säger han.

– Att de dessutom säger att det inte går att garantera att vårt förslag på 100 miljoner kronor till skolan går till personal är konstigt. Det finns inget annat inom skolan som det kan gå till, fortsätter Michael Cocozza.

Han menar också att det inte var ett bud utan en överenskommelse.

– Vi kan inte ta det ett varv till med Vänsterpartiet. Om man sitter i förhandlingar och kommer överens om något och säger att det här känns bra kan man inte gå vidare och kalla det ett skambud. Då känns det som ett parti som inte går att lita på.

Hur går ni vidare nu?

– Nu ligger bollen helt hos Centerpartiet.

Hur menar du då?

– De ska antingen välja att gå i koalition med M, KD, L och SD eller med de övriga partierna. Vi i LL avvaktar till dess att Centern har tagit ett beslut om hur de går vidare. Det är de som ska bestämma sig för vem de vill ska styra kommunen, säger Michael Cocozza.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!