Leidermark bakom MHC-poäng

Formstarke Klas Leidermark klev fram och räddade en poäng till MHC i Vänersborg.

Foto: Peter Jigerström

ISHOCKEY2016-01-15 21:43

– Den här poängen får vi vara väldigt nöjda med, sa tränaren Erik Vikström efter 6–7 (1–4, 2–1, 3–1, 0–1) i sudden death borta mot Vänersborg i Alltvåan.

MHC-tränaren var som sagt nöjd med poängen, men inte med spelet. Åtminstone inte inledningsvis då MHC låg under med tuffa 1–4 efter den första perioden.

– En av säsongens mindre goda perioder som vi gör där. Men sedan tog grabbarna tag i det, alla förstod att det inte var godkänt att uppträda som i första perioden, sa tränare Vikström.

MHC visade stark moral då man också låg under med 4–6 med endast 4.30 minuter kvar av den tredje perioden. Martin Carlberg reducerade till 5–6 efter 57.24 och med 42 sekunder kvar av akten satte Klas Leidermark den viktiga kvitteringen, sedan MHC tagit ut målvakten Oliver Källbom och satsat på sex utespelare.

– Det blev krig framför deras kasse och tydligen var det Klas som fick in pucken där i röran. Starkt, sa Erik Vikström.

Leidermark gjorde överhuvudtaget en stark match med två mål och tre assist, som fint facit.

I förlängningen avgjorde sedan Vänersborgs Mattias Tegel efter 3.27 minuters spel.

– Vi måste ändå vara nöjda med den här poängen med tanke på hur matchen såg ut. Nu släpper vi den här matchen när vi passerar Jönköping på hemresan och börjar att fokusera på nästa match (Kungälv hemma på söndag), sa Vikström som ville ge en eloge till hela laget för upphämtningen.

MHC-målen: Klas Leidermark 2, Andreas Besterman 2, Martin Carlberg, Linus Bramby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!