Insamlingarna till Musikhjälpen har startat på allvar i hela landet. Lärarsektionen är bara en av många organisationer som nu öppnar bössor till Sveriges radios insamling. Årets tema är "Barn är inte till salu" och insamlingen går till förebyggande arbete mot sexhandel med barn, och till att stötta barn som utsatts. Många av de barn som far illa syns knappast i någon statistik. Två miljoner barn utnyttjas i sexhandeln varje år, men FN och flera andra organisationer är eniga om att fler barn är drabbade.

– Det är en viktig insamling för oss som är lärarstudenter och sektionens arbete med den har blivit en tradition, säger sektionsordfördande Sofie Ståhlgren.

Och de tänker ha roligt på vägen. De har satt upp flera delmål. Bland annat har styrelsen bakat fikabröd till samtliga medlemmar eftersom man nådde 5 000 kronor. På tisdagen hade man nått drygt 9 000 kronor. Och styrelsen svarar med att ...

– ... Gå runt en hel dag i pyjamas på universitetet! Ett annat delmål är att färga håret i en rolig färg. Och några lovar att tatuera sig om vi når en viss summa pengar, säger Sofie Ståhlgren.

De har även ett separat evenemang där styrelsen gemensamt kommer att låna Campushallens motionscyklar och cykla hela vägen till Umeå. De startar sin färd på torsdag.

– Inomhus, såklart. Vi kanske inte blir de som samlar in mest pengar. Men vi gör det för en viktig sak och alla som deltar är verkligen med på det helhjärtat, säger Sofie Ståhlgren.