Två åtalas för krogmisshandel

Två 23-årigar misstänkts ha misshandlat två män utanför en bar i Åtvidaberg. De misshandlade männen ska bland annat ha fått ta emot sparkar mot huvudet.

Åtvidaberg2014-07-31 07:55

Det var i slutet av mars i år som 23-åringarna ska ha utdelat slag och sparkar mot de två männen vid Stortorget. I en stämningsansökan som har lämnats in till Linköpings tingsrätt uppges männen ha blivit träffade på huvudet och på kroppen. Båda männen ska ha fått blödande sår, blåmärken, svullnader och smärta av misshandeln. Den ene mannen uppges också ha spräckt en tand.

I ansökan framgår att 23-åringarna ska ha begått gärningarna med uppsåt och en av dem krävs också på skadestånd. Mannen ska betala över 30 000 kronor till de två drabbade männen, varav hälften för sveda och värk. Resterande summa ska ersätta de kränkningar som männen utsattes för och förstörda kläder och skor.

I stämningsansökan framgår att bevisningen mot 23-åringarna är stark. Det finns flera vittnen till misshandeln och fotografier av männens skador stödjer också deras anmälan.

Vad som föranledde bråket och misshandeln är inte känt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!