Känd Linköpings-restaurang till salu

Den populära restaurangen ShinNoris ägare har spekulanter på verksamheten.

Anh Cam, restaurang ShinNori.

Anh Cam, restaurang ShinNori.

Foto: Per Thelaus

Linköping2016-10-03 17:22

– Vi har planer på att utveckla nya koncept, och på att flytta ShinNori till andra lokaler och samtidigt utöka med andra koncept. Vi diskuterar också en försäljning av ShinNori-konceptet.

Det berättar AnhCam som driver restaurang ShinNori på Ågatan i Linköping tillsammans med sin make. De startade 2005 och har nu vuxit till 14 anställda, samt fått en plats i den prestigefyllda restaurangguiden White Guide.

Spekulanter

– Vi vet att vi har ett bra koncept med bra råvaror och det vill vi gärna behålla. Men för att kunna utveckla och lägga till andra koncept behöver vi nya lokaler. Vi har redan spekulanter på restaurangen med utrustningen och vi tittar på nya lokaler.

Hon understryker dock att de inte vill skynda på försäljningen.

– Vårt hyreskontrakt löper ut om två år och vi är måna om att det här blir bra.

Food truck

Samtidigt har paret flera andra idéer på gång. De har startat en så kallad food truck, en rullande restaurang, som står i Mjärdevi science park. De har också nyligen fått tillstånd för en food truck vid Linköpings universitet. Och AnhCam uppger att de även har flera andra platser i Linköping på gång, bland annat utanför Saab.

– Food truck-konceptet är något vi ska utveckla. För att hålla en hög kvalitet på servicen kräver det bland annat att vi har kunniga kockar som kan berätta om maten och lära gästerna om den. Men vi vill också bygga upp en ny restaurang inne i Linköping, säger Anh Cam.

I samband med nomineringen till Årets näringslivsdiamant berättade AnhCam om deras planer på att skapa en food truck-festival i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!