Ju mer utflippat desto bättre

De kom, de såg, de stegrade. Barrymore, Diaz och Liu har roligt i nya filmen om Charlies änglar. Det smittar av sig.

De kom, de såg, de stegrade. Barrymore, Diaz och Liu har roligt i nya filmen om Charlies änglar. Det smittar av sig.

Foto:

Kultur och Nöje2003-07-04 05:25
CCC

Charlies änglar - utan hämningar

Regi: McG

Manus: John August

I rollerna: Drew Barrymore, Cameron Diaz, Lucy Liu

Land: USA

Speltid: 1 tim 46 min

Censur: tillåten från 11 år

Filmstaden i Linköping

DEN ANDRA installationen av "Charlies änglar" saknar helt substans. Historien är fullkomlig nonsens och allt är överdrivet till bristningsgränsen. Självklart är det så. Det är ju det som gör uppföljaren till "Charlies änglar" så underhållande. Alla inblandade vet att här gäller det att överge all seriositet och bara släppa loss. Ju mer utflippad scenlösning desto bättre. Drew Barrymore, Cameron Diaz och Lucy Liu har verkligen haft roligt. Det märks och det smittar av sig.

Reklamfilmsveteranen McG regisserar i högt tempo med adrenalinet pumpande. Han vet att i en så här pass ytlig film gäller det att leverera och snabbt dra vidare innan alla svarta hål sväljer filmen med hull och hår. Visst hamnar han ibland i stiltje i försöken att faktiskt följa historiens trassliga röda tråd men däremellan blixtrar det till i härligt festliga scener. Det är tillräckligt för att i alla fall jag ska njuta av att fly sommarregnet ett par timmar.

Fast efter ett seglivat slut med en irriterande Demi Moore som ärkeskurk har jag inget emot att åter gå ut i regnet. Jag lämnar Änglarna bakom mig tills nästa film. För jag antar att dessa starka och intelligenta actionhjältinnor som fnittrar som fjortisar på pyjamasparty kommer tillbaka. Det gör nog jag också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!