Hakar på nya semmeltrenden

Anrika Wienerbageriet i Mjölby är bara ett av många konditorier som satsar på den omskrivna prinsess-semlan. Och den har redan blivit en storsäljare.

Foto: Fredrik Nygren

Mjölby2017-01-20 09:39

Sedan i tisdags har de haft den ingått i menyn – för säkerhets skull har man börjat att ta förhandsbeställningar. Allt för att kunderna ska vara säkra på att dagens prinsess-semlor inte tar slut i förtid.

– Det finns en väldigt nyfikenhet. De måste testa, säger ägaren Lena Viklund.

– De har ringt en del folk och fråga: ”gör ni den där prinsess-semlan, säger Jajjan Karlsson.

De är noga med att påpeka att det inte är deras idé (den tillskrivs en bagare i Nässjö) – men de har i alla fall gett semlor en egen twist. Fyllningen gör efter ett recept som hängt med Wienerbageriet sedan 50-talet.

– Det är som en tävling varje år. Någon kommer med något nytt och så bara sprids det, säger Emelie Karlsson om den senaste årens många semmelvarianter.

Tidigare trendsemlor

Wrapsemlan: Innehållet är det samma som vanligt – men i en wrap.

Lussesemlan: En lussebulle skärs mitt itu och fylls med grädde och mandelmassa.

Nutellasemlan. Byt ut mandelmassan mot nougat!

Korvsemlan: Semlan utformas som en klassisk korv med bröd och blir på så sätt lättare att äta för den som är på språng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!