De blev snuvade på sitt fiberbredband

I somras beställde de fiberbredband till sina villor. För en vecka sedan meddelade bredbandsåterförsäljaren att projektet blivit avblåst och att deras beställning blivit makulerad. "Vi känner oss lurade, de sa att det skulle bli av oavsett vad".

Blir utan bredband. Tobias Lindkvist och Daniel Karlsson bor båda i Borensberg och tackade ja till Bredbandsbolagets erbjudande om fiber. Nu blir de, skylten till trots, utan uppkoppling.

Blir utan bredband. Tobias Lindkvist och Daniel Karlsson bor båda i Borensberg och tackade ja till Bredbandsbolagets erbjudande om fiber. Nu blir de, skylten till trots, utan uppkoppling.

Foto: Oliver Beckman

Borensberg2016-12-26 21:00

Borensberg

Tobias Lindkvist och Daniel Karlsson bor båda i varsin villa i Borensberg. I maj månad fick de ett erbjudande av internetleverantören Bredbandsbolaget att installera villafiber i fastigheten.

– Jag tackade ja, för jag tyckte att de hade en schysst deal, säger Daniel Karlsson.

Både Tobias och Daniel säger att de tackade ja till erbjudandet för att de upplevde att premissen var att gräva in fiber till alla som anslöt sig, alldeles oavsett hur många det blev.

– Det är vår uppfattning. De sa till oss att beslutet var fattat och att de skylle bygga och dra in fiber här oavsett vad, säger Tobias Lindkvist.

Ett antal månader har gått sedan dess. Under den tiden påbörjade en annan internetleverantör ett parallellt arbete med att gräva fiber i Borensberg.

– Då blev man ju lite orolig i och med att vi inte hört något från Bredbandsbolaget på ett tag. Så jag hörde av mig till dem, svaret jag fick var att de jobbade på det och att de skulle höra av sig när det närmade sig, säger Daniel Karlsson.

För en dryg vecka sedan fick de båda ett e-postmeddelande från Bredbandsbolaget. Där stod det att leverantören inte kunnat gå vidare med projektet på grund av att för få tackat ja till deras fibererbjudande.

– Det gick ju emot allt de sagt tidigare. Så jag blev förvånad. Vi hade ju räknat med detta, så nu vet jag inte hur det löser sig, säger Tobias Lindkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!