Det råder en sorts oordnad ordning i ateljén som han delar med sin sambo, även hon konstnär. På väggarna hänger illustrationer och mönster. I ett hörn pågår ett större projekt som de gör tillsammans i papier maché. Vad det ska bli är lite osäkert. Ofta vet han inte när han börjar vad det hela ska resultera i.

– Jag är väldigt bred i det som jag gör. Det är inte så att jag bara arbetar i brons eller akvarell. Jag försöker testa allting och ändå känna att jag får en helhet, på något sätt. Samtidigt som jag utvecklar min person och mitt skapande, säger Jonathan Dewoon.

Både han och flickvännen Jennifer har studerat på The Glasgow School of Art, där flera stora namn inom den brittiska konstvärlden fått sin utbildning.

– Det var väldigt bra skola. Samtidigt blir konstutbildningar ofta vad man gör dem till. Det är väldigt fritt, det gäller att hitta sina kontakter och hur man vill utbilda sig själv, säger Jonathan.

Själv hade han ingen tidigare koppling till Östergötland eller Boxholm innan han flyttade hit.

– Jennifer är från Östergötland, men jag är från Södermanland från början. Hon ville vara nära sin familj och vi ville hitta något billigt – då blev det Boxholm. Det är bara en bonus att det finns så fina människor här, säger han.

Nu arbetar han inför möjliga framtida utställningar, söker stipendier och försöker nå ut med sin konst via internet. Det innebär många kreativa dagar i ateljén. Kanske med en papier machémask eller något nytt mönster.

– Det är lätt att fastna i timtal tills man upptäcker att man behöver mat, säger Jonathan Dewoon och ler.