Fräck kupp på idrottsplats

En kupp av det slugare slaget har drabbat Boxholms IF. Ett flertal bingobrickor som till helgen skulle kunnat resultera i högsta vinsten har stulits vid ett inbrott. Men de ansvariga för bilbingon känner ingen oro. "Det har de ingenting för", förklarar klubbens ordförande.

Man måste inte ha bil för att spela bingo. Det går att sitta där utan fordon och hojta i stället.

Man måste inte ha bil för att spela bingo. Det går att sitta där utan fordon och hojta i stället.

Foto: Peter Åkesson

Boxholm2018-07-24 21:36

Vid vad som verkar vara ett genomtänkt inbrott så har någon eller några gärningsmän brutit sig in i speakerbåset på Svartåvallen i Boxholm. 10 000 kr skulle de brickor, som natten mot måndagen stals, ge i vinst vid den kommande söndagens bilbingo. Vid samma tillfälle ska även en megafon, som används till bilbingoutropningen, försvunnit.

– De här människorna trodde att de skulle kunna ta med brickorna tillbaka hit och spela på dom och på så sätt kamma hem de högsta vinsterna, förklarar Conny Gustafsson, ordförande i Boxholms IF.

Klubben har flera gånger tidigare råkat ut för inbrott i sina lokaler. Men aldrig på ett så genomtänkt sätt som den här gången.

– Det har oftast handlat om pojkstreck, man har snott chipspåsar i kiosken och liknande. Så det här är något helt nytt för oss.

Men klubben har bra koll på sina brickor. De var sorterade i nummerordning och därför kan Conny och hans kollegor i Boxholms IF enkelt sortera bort eventuella vinnare på de aktuella serienumren.Conny Gustafsson fortsätter:

– Om de har fått för sig att komma hit och spela och åka hem med en stor vinst så tror dom fel. Det har de ingenting för.

Polisen hade under tisdagen inga misstänkta för inbrottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!