Johan öppnade brevet till sig själv efter 25 år

Den långa väntan är över. Johan Pettersson sände brevöppningen live på internet.

Johans Petterssons brev till sig själv som han väntade i 25 år att öppna. Till höger inlägget på sociala medier innan hans livesända öppningsceremonin på Facebook.

Johans Petterssons brev till sig själv som han väntade i 25 år att öppna. Till höger inlägget på sociala medier innan hans livesända öppningsceremonin på Facebook.

Foto: Johan Pettersson

Boxholm2020-10-05 11:00

Johan Pettersson har sett brevet flera gånger i olika flyttlådor under de senaste 25 åren. Men han har aldrig öppnat brevet han skrev till sig själv när han var 18 år.

– Att öppna brevet helt själv hade inte varit kul. Därför gjorde jag en grej av det.

undefined
Johan Pettersson väntade i 25 år på att öppna brevet till sig själv.

I fredags, på dagen 25 år efter brevet poststämplades, öppnade han det live på Facebook.

Visste du vad det var i brevet?

– Jag skrev brevet hemma på Falkgatan i Boxholm på hösten 1995. Jag hade spelat in en demokassett med tio låtar. Det är texter, noter och beskrivningar hur låtarna ska spelas.

Varför gjorde du det?

– Jag hade fått storhetsvansinne och ville inte att någon skulle stjäla mina låtar. Därför förseglade jag brevet och skickade det till mig själv. Jag inser idag att jag inte behövt göra så, det fanns redan då enklare sätt att bevara mitt material.

undefined
Brevet skickades 2 oktober 1995.

Johan bor i Norrköping och arbetar som musiklärare i Valdemarsvik. På fritiden håller han på med teater, musikal, komedi och musik.

– På grund av pandemin blev det ingen semester i somras. Istället tog jag tid och pengar och spelade in en skiva, som släpptes i juli.

Han beskriver musikstilen som countryblues med närhet till rötterna.

Vad ska du göra med låtmaterialet som fanns i brevet?

– Jag funderar på om jag ska spela in någon av låtarna på nytt. Texterna har hög gymnasieångestnivå, så jag vet inte hur jag ska kunna förmedla det på rätt sätt när jag är 43 år?

– Eller så får jag göra en cover på mig själv och anpassa det till hur jag låter idag? Jag vill kunna sjunga låtarna utan att skämmas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!