Johan från Boxholm har gjort radiokanalens östgötahit

Boxholmsbördige Johan Petterssons låt "Hidden in the Back Row" är veckans östgötahit på P4

Johan Pettersson

Johan Pettersson

Foto: FOTOGRAFICA copyright

Boxholm2021-03-17 09:00

Berätta om Hidden in the Back Row.

– Låten kom till lite av en slump. Texten är lite oklar och det är upp till lyssnaren att använda fantasin att tolka den. Budskapet är att livet kan vara oklart. Mitt i myllret och bruset i vardagen kan vi hitta något i bakgrunden att ta fasta på. 

Vem är du?

– Jag är 44 år och jobbar som musiklärare. Jag kommer från Boxholm, men bor i Norrköping. Jag håller även på med teater, men den ligger i malpåse under pandemin. 

Låten känns mycket Beatles. Är det dina förebilder?

– Jag lyssnade mycket på dem när jag växte upp. När jag hade gjort klart texten till låten bestämde jag mig att det skulle låta som Beatles runt 1967-68. Det är många som har sagt att det låter Beatles och det blir jag glad av.

undefined
Hidden in the Back Row är veckans östgötahit på P4 Östergötland.

Din låt är veckans östgötahit på P4 Östergötland. 

– Jag berättade för P4 att låten fanns och de tyckte om den. Det är ett kul sammanhang att få spelas i och jag har fått mycket respons. Tyvärr har det hänt en knasig grej. En fotbollsklubb har släppt en supporterlåt av en låtskrivare som också heter Johan Pettersson. Den låten har hamnat på min spotifyprofil och spelas flitigt. Dålig tajming med tanke på mitt låtsläpp.

Hur ser framtiden ut efter låtsläppet?

– Just nu pluggar jag och jobbar samtidigt så jag försöker ligga lågt. Jag håller på att skriva ett teatermanus, men det är ett långsiktigt projekt. 2017 satte jag upp en musikal i Folkets park i Boxholm och det känns som det är dags för en repris. Men det får bli när pandemin är över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!