Liberalerna vill dubbla sitt mandat

Liberalerna i Åtvidaberg går till fullmäktigeval med åtta namn på sin valsedel.

Anders Byström toppar Liberalernas lista till fullmäktige före Bertil Jonsson.

Anders Byström toppar Liberalernas lista till fullmäktige före Bertil Jonsson.

Foto: Lotta Willsäter

ÅTVIDABERG2018-05-07 15:15

I toppen på listan återfinns Anders Byström, som i dag sitter på Liberalernas enda mandat i fullmäktige.

– Ett bra val för oss skulle innebära fördubblat mandat. Jag tror det är rimligt att vi ska kunna få in två mandat, säger Anders Byström.

Nummer två på listan är Bertil Jonsson, som förra året uteslöts ur Sverigedemokraterna efter att ha anklagat SD Östergötland för ”toppstyrning och diktatur” samt ”bristande människosyn”.

Bertil Jonsson har varit förstenamn inom SD i Åtvidaberg under två mandatperioder. Han valdes in i fullmäktige 2010 och fick förnyat förtroende 2014. Han sitter idag på SD-mandat, men agerar som politiskt obunden och har meddelat med att han gått med i Liberalerna.

Frågor som Liberalerna avser driva i valrörelsen är bland annat: varm mat till brukare inom hemtjänsten, en satsning på Kulturskolan så att fler får lära sig spela ett instrument, återinförande av det kommunala pensionärsrådet och utökat öppethållande inom barnomsorgen. Partiet vill också arbeta aktivt med att utreda en hållbar lösning för att återöppna simhallen.

Liberalernas lista:

1. Anders Byström, 2. Bertil Jonsson, 3. Lillies Rydberg, 4. Irene Jonsson, 5. Rolf Skogh, 6. Lars A Nilsson, 7. Inga-Britta Jungeström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!