Säljsiten Blocket har summerat statistik för bilförsäljningen via deras site under 2016. När folk är inne och söker på bilar till salu så är det Volvo som är populärast följt av Volkswagen.

Trea respektive fyra kommer BMW och Audi följt av Mercedes.

På sjätte plats finner man Saab, trots att tillverkaren lagt ned för flera år sedan.

Årets raket på tio i topp-listan över sökningar är Mustang som landar på en nioneplats.

– Topplistan över mest sökta bilmärken rimmar med nyförsäljningen förutom några entusiastmärken såsom Porsche, Mustang och Corvette. Det är många som surfar drömbilen på Blocket och njuter av att scrolla bland lyxmärken, säger Linnea Aguero, presschef på Blocket.

Om man tittar på vilka bilmodeller som säljs snabbast när de annonseras ut på Blocket så är det Volvo i topp igen, här med modellen V70.

På andra och tredje plats hittar man två VW-modeller - Golf och Passat. Efter det blir det svenskt på listan igen i form av Saab 9-5 följt av Saab 9-3.

Listan över snabbast sålda bilar på Blocket 2016 är indelad i olika prisspann. I de lägre prisklasserna är det förhållandevis många yrkesfordon såsom V-klass, Caddy, Transporter, Navara och King Cab. I de övre prisklasserna återfinns de modeller som också är populära i nyhandeln.

– Prisvärda pickuper och skåpbilar är eftertraktade vilket kan innebära att många egenföretagare letar tjänstebilar på andrahandsmarknaden. Intresset för att fynda bil till ett lågt pris verkar vara stort där exempelvis Hyundai Getz aldrig varit en storsäljare i nyhandeln men säljer som smör på Blocket när priset är rätt, säger Linnea Aguero.

I prisspannet 15 000 - 29 999 kronor såldes Nissan King Cab/Navarra snabbast, samma modell var även den som såldes snabbast i prisspannnet 30 000 - 49 999 kronor.

Om man går upp en prisklass till 50 000 - 99 999 kronor var det Saab 9-5 som sålde allra snabbast.

Bland de bilar som kostade över 100 000 kronor så var det Porsche 911 och Ford Mustang som såldes snabbast.