Men det kuttras och vänslas lite överallt på gården mellan pigor och drängar. Även bondens hustru Greta är trånsjuk som en marskatt. Och husbonden själv Elias går inte heller fri från syndigt leverne. Detsamma gäller prästen som är en fyllkaja.

Spelplatsen fylls av människor och intriger. Lagar läggs till lager. Tempot har ett jämnt flöde som dock aldrig blir tråkigt. Instuderingarna sitter i stort sett bra premiärkvällen. Det är brokigt och tokigt, ibland farsartat. Alla spelar med engagemang och passion, även barnen. De återkommande sångnumren med kända 40-talsmelodier piggar upp. Heder åt de två coola musikerna.

Människoskildringarna är sympatiska tack vare ett manus som håller öppet för moraliska motsägelser och tillkortakommanden. Språket är mustigt och målande. Dessutom kryddas innehållet med anakronistiska anspelningar på vår egen tid som inte ska avslöjas. Överraskningar med förklädnader är alltid tacksamma. Kul komedi!

Artikelbild

Teater Traska med Pia Tember i spetsen imponerar år efter år med nya produktioner, alltid på nya och folkliga spelplatser. Traska lever som man lär.

Info om speltider m.m. finns på Teater Traskas hemsida: www.teatertraska.se;