Alla måste tänka efter kring vem man ska rösta på

SD står för en tydlig flyktingpolitik.

Det är pinsamt att man i högsta partiledning (Jimmie Åkesson) inte har koll på grundläggande beslut, menar insändarskribenten.

Det är pinsamt att man i högsta partiledning (Jimmie Åkesson) inte har koll på grundläggande beslut, menar insändarskribenten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2021-09-09 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men den saknar fullständigt människorättsligt underlag utifrån de avtal Sverige tillsammans med demokratiska stater skrivit under. "Envar har rätt att i andra länder söka och åtnjuta fristad från förföljelse”, ur artikel 14 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Deklarationen är undertecknad av Sverige och därmed oantastbar. 

Alla människor har således rätt att få sin asylrätt prövad. Detta har utvecklat många länder i demokratisk riktning då även regimkritiker kunnat få verka under trygga förhållanden. Det är pinsamt att högsta partiledning (Jimmie Åkesson) inte har koll på grundläggande beslut som är gemensamt fastställda av FN:s medlemsstater. 

Att som SD fokusera på att ”hjälpa människor på plats” samt "stänga gränser" blir en ohållbar och ovärdig argumentation. Den ligger helt utanför Sveriges, FN och EU:s värdegrund. Helt enkelt rakt emot de överenskommelser som finns. 

Botten nåddes när SD:s Jimmie Åkesson valde att dela ut flygblad vid Turkiets gräns mars 2020 med budskap att ”Sverige är fullt”. Samtidigt hade vi ett parlamentariskt behov inom Sverige. 

Nu står vi endast ett år inför kommande riksdagsval. Jag ber verkligen om att alla tänker efter vem man vill rösta på. 

Jag kommer inte rösta på ett populistiskt parti som har tydliga rötter i nazismen. Hårda ord men ta er tid och läs deras interna forum. De är inte rumsrena och kommer heller inte bli det på mycket lång tid.