Logga in
Logga ut

Per Bergsten & Rebecca Candevi

LHC-bloggen

Bra hockey -- mer sånt, tack

linköping Det var en viktig LHC-seger mot Skellefteå senast. Nu väntar Luleå och jag skulle på sitt sätt påstå att det är ännu viktigare poäng på spel.

Just nu är LHC, på rätt sida om kvartsfinalstrecket, sex poäng före Luleå, på fel sida om streck.

Differensen kan alltså öka till nio poäng -- eller minska till tre.

Ni förstår skillnaden.

LHF är ett lag som LHC ska/bör/måste ha bakom sig för att ta sig direkt till slutspel. Oavsett hur det slutar i eftermiddag är jag också övertygad om att det kommer att bli så, men bortaseger i Norrbotten skulle göra att det känns ännu mer säkert. LHC-insatsen mot Skellefteå senast lovade gott och som Tony Mårtensson -- som var riktigt bra och svarade för en av sina vassaste insatser under hösten -- uttryckte det efteråt:

-- Vi har gått bra på slutet, men mest vunnit mot lag som ligger på nedre halvan. Viktigt att få en seger och visa vad vi kan även mot ett av de så kallat "bästa lagen". Det var skönt.

Ja, även om det är lätt att numera överskatta Skellefteå, som fortfarande är bra, men inte lika bra som man var för några år sedan, var det en match som gav mersmak. Jag gillade den verkligen. Två bra lag, tajt match, hög fart, mycket känslor och rejält spel både framåt och bakåt.

Inte en misstagsfylld "hafs och slafs-match" som slutar 6--5, eller nåt sånt.

Nej, då ser jag hellre att det blir 2--0 och verkligen är bra hockey.

Viktigast för LHC: att hitta den stabilitet som krävs och göra det igen och igen och igen. Att följa upp en stark match mot tufft motstånd med ytterligare en. . . det är sånt som ger resultat och effekt i en lång serie.

Då kan den här grundserien sluta med lika många poäng som i fjol. Så här långt är det faktiskt fyra poäng bättre än vid motsvarande tid förra säsongen.

x x x

Jonas Gustavsson, målvakten, inledde med en skakig parad -- men var strålande sen. Så höga högstanivån finns där. Nu gäller att verkligen slipa bort ojämnheterna och hitta den stabilitet och trygghet som krävs.

x x x

Tung skada på viktige Jakob Lilja och jag gissar att han som tidigast är tillbaka till hemmamötet med Frölunda 19 december. Tungt avbräck för LHC, men med Andrew Gordon tillbaka efter avstängning blir det inte lika tungt.

x x x

På tal om Gordon: riktigt bra utdelning för LHC med elva av femton poäng på kontot utan honom i laget.

x x x

-- Sista gången du ser mig häruppe på läktaren. Nu ska jag vara på isen i fortsättningen, sa Gordon när vi träffades under matchen mot Skellefteå.

-- Är det ett löfte? sa jag. 

-- Äh...jag hoppas verkligen det. Men det går inte att lova något till hundra procent.

x x x

Underbart med Emil Sylvegårds ärliga svar efter Skellefteåmatchen. Om ni inte redan sett det, kolla här.

x x x

Jag tror fortfarande att det kan behövas någon mer defensiv back i uppställningen. Men underskattade Niclas Lundgren var verkligen en försvarsklippa senast. Bra där. Fortsätt så.

x x x

Andrew Gordon går som väntat in i kedjan med Derek Roy och Daniel Olsson Trkulja. Skulle tro att Emil Sylvegård får ta plats med Tony Mårtensson och Nick Sörensen. Så hade i alla fall jag gjort.

x x x

Luleå gjorde fyra mål (!) på fem minuters spel i numerärt överläge mot Växjö senast. Så att i mesta möjliga mån undvika utvisningar blir en viktig del av LHC-taktiken inför eftermiddagen.

/ PB

Lika inför lagen

Efter premiärmatchen mot Timrå hade jag en bra känsla över LHC. Det kändes strukturerat. När spelare som Broc Little inte kommer till skott kliver istället ungtupparna fram och visar att de är minst lika viktiga. Det fick mig att tänka tillbaka till en ganska livlig diskussion jag hade med Dan Tangnes förra året. Det handlade om att en viss spelare högre upp i hierarkin inte gjorde det lilla extra och inte heller visade rätt inställning i en specifik match. Samtidigt fanns det en junior på bänken som extraspelare som jag var säker på skulle ha gjort det bättre i det här läget än vad den här spelaren vi diskuterade om gjorde. 

Jag hävdade att han kunde bänka spelaren - inte en hel match kanske men i några byten - och låta någon annan ta platsen. Enligt mig kvittar det vad du heter eller hur stort ditt lönekuvert är. Om du inte gör det du ska ska du också få veta det. 

Men Dan Tangnes höll inte med. Man kan ju inte bara bänka en så "viktig" spelare bara så där. "Det fungerar inte så"... var hans svar. Inte var han speciellt glad över min kommentar heller när Per Bergsten under någon tidigare träning hade hävdad exakt samma sak (han trodde nog att vi hade gaddat ihop oss - haha. Ops!)

Men nu med Tommy Jonsson som huvudtränare känns det som att alla är lika inför lagen. Du kan heta Olle Lycksell, Johan Södergran, Broc Little eller Daniel Olsson Trkulja och få mycket speltid om du visar att du förtjänar det. Det är inte så att du blir undansatt även om någon med ett större namn inte leverar.

Jag fick också känslan efter min längre intervju med Johan Åkerman att alla tränare har fått en större roll i just det det är bra på. Dan Tangnes var en kontrollmänniska (som Johan Åkerman uttryckte det). I min uppfattning en huvudtränare som inte helt litade på att det blev bra om han gav över ett ansvar till sina kollegor - utan ville ha ett finger med i spelet oavsett vad. Men där är Tommy Jonsson bättre på att lita på sina kollegors kunskap och låt dem sköta sitt helt själva - men såklart med input när det behövs. Det resulterar i att även tränarna utvecklas vilket kommer gynna både föreningen och dem själva i den personliga utvecklingen. 

Ja, det känns som det är mer harmoni i den här gruppen. När Tangnes lämnade kände jag att LHC hade tappat en otroligt bra tränare. Men just nu ser jag faktiskt positiva tendenser av att han lämnade. Det känns som hela föreningen fick ett uppvaknande av det. Tangnes gav ifrån sig en stark signal genom sitt agerande som fick alla att känna "shit, vi måste vakna nu. Det är allvar". 

 

Jag gillar det nya tänket tränarstaben har och det känns även harmoniskt där. Det smittar såklart av sig på spelarna. 

 

P.s. Jag har fått många frågor om vad jag tycker om Johan Åkerman. Jag har egentligen aldrig pratat med honom ordentligt innan och fått någon uppfattning över hur han är varken som person eller tränare. Men efter ett längre snack är min uppfattning att han är väldigt tydlig och passionerad. Det märks också att staben som är nu kompletterar varandra på ett bra sätt. Alla har sina styrkor i olika moment och får nu utlopp för det genom uppdelningen som gjorts. 

 

/ RC 

Här är mitt stora SHL-tips

linköping Seriestart till helgen – här har ni vad som kan vara ett av de längsta blogginläggen i modern tid och mitt stora SHL-tips.

1) Växjö

In: Niclas Burström, b, Yugra Khanty-Mansiysk, Karl Johansson, b, Oskarshamn, Pontus Holmberg, f, Västerås, Roman Horák, f, Vityaz Podolsk, Austin Ortega, f, San Diego Gulls.

Ut: Eric Martinsson, b, Noah Welch, b, Adam Brodecki, f, Robert Rosén, f, Ludwig Wistén, f, Andy Miele, f, Elias Pettersson, f, Andrew Calof, f, Dennis Rasmussen, f.

Kommentar: På papperet inte lika vasst som ifjol. Än. Men det som saknas just nu lär värvas in. Ekonomiska muskler finns och ska någon klara att fylla luckorna så är det Henrik Evertsson.

2) Djurgården

In: Robin Jensen, mv, Pantern, Bobbo Petersson, b, Karlskrona, Olle Alsing, back, Leksand, Dick Axelsson, f, Färjestad, Jacob Josefson, f, Buffalo Sabres, Manuel Ågren, f, Oskarshamn, Emil Bemström, f, Leksand, Jakob Lilja, f, Linköping.

Ut: Joacim Eriksson, mv, William Lagesson, b, Alexander Falk, b, Marcus Fagerudd, b, Marcus Högström, b, Linus Johansson, f, Calle Ridderwall, f, Patrik Lundh, f, Axel Jonsson Fjällby, f, Lukas Vejdemo, f, Jonathan Davidsson, f, René Bourque, f, Mikael Ahlén, f, Markus Ljungh, f.

Kommentar: En del tunga tapp, men också starka nyförvärv med Jacob Josefsson, Dick Axelsson – och inte minst Andreas Engqvist, som missade mycket av fjolåret. Bygger vidare. Topp tre?

3) Frölunda

In: Gustav Lindström, b, Almtuna, Viktor Ekbom, b, Örebro, Chay Genoway, b, Lada Togliatti, Anders Grönlund, b, Pantern, Rhett Rakhshani, f, Malmö, Patrik Carlsson, f, HIFK, Tim Söderlund, f, Skellefteå.

Ut: Rasmus Dahlin, b, Matt Donovan, b, Adam Almquist, b, Adam Pardy, b, Jan Mursak, f, Victor Olofsson, f, Pontus Widerström, f.

Kommentar: Röd tråd och liten omsättning brukar vara framgångsfaktorer. Mer stabila och mindre flashiga backar ska ge bättre försvarsspel. Tappat sex av sina åtta bästa poängplockare.

4) Färjestad

In: Markus Svensson, mv, Spartak Moskva, Adam Werner, mv, San Antonio Rampage, Robin Press, b, Indy Fuel, Linus Johansson, f, Djurgården, Axel Ottosson, f, Björklöven, Daniel Viksten, f, Örebro, Jesper Olofsson, f, Skellefteå, Tomi Sallinen, f, Kloten.

Ut: Lars Haugen, mv, Stefan Stéen, mv, Olle Eriksson Ek, mv, Alexander Leandersson, b, Lucas Nordsäter, b, Morgan Ellis, b, Niklas Fogström, f, Linus Persson, f, Christoffer Törngren, f, Libor Hudacek, f, Michael Lindqvist, f, Rasmus Asplund, f, Dick Axelsson, f.

Kommentar: Vände den negativa trenden förra året och tillräckligt starkt lag för att ta ett steg till. Utmaningen: att få ihop ett delvis nytt lag och att hitta en struktur som håller.

5) Skellefteå

In: Mantas Armalis, mv, Dinamo Riga, Patrik Norén, b, Leksand, Petter Granberg, b, Milwaukee Admirals, Edwin Hedberg, f, Rögle, Robin Alvarez, f, Malmö, ­Mathis Olimb, f, Linköping, Juhamatti Aaltonen, f, Bern.

Ut: Joni Ortio, mv, Anton Öhman, b, Mark Katic, b, Michael Kostka, b, Anton Danielsson, b, Pär Lindholm, f, Sebastian Olsson, f, Jesper Olofsson, f, Tim Söderlund, f, Henrik Hetta, f, Pontus Petterström, f, Simon Krekula, f, Matt Anderson, f.

Kommentar: Chanslöst i finalen mot Växjö i våras. Inte längre samma ”stormakt”, men med en styrka som borde räcka en bit. Spännande vävningar i Olimb och Aaltonen. Fågel eller fisk?

6) HV

In: Jonas Gunnarsson, mv, Malmö, Nils Andersson, b, Malmö, Markus Lauridsen, b, EHC München, Martin Fehérváry, b, Oskarshamn, Didrik Strömberg, b, Timrå, Mikko Lehtonen, b, Tappara, Joakim Andersson, f, Örebro, Markus Ljungh, f, Djurgården, Johan Johnsson, f, Timrå, Christoffer Törngren, f, Färjestad, Simon Önerud, f, Sibir Novosibirsk, Andreas Thuresson, f, Langnau, Alexander Falk, f, Luleå.

Ut: Fredrik Pettersson Wentzel, mv, Linus Söderström, mv, Lawrence Pilut, b, Fredrik Styrman, b, Topi Jaakola, b, Jacob Cederholm, b, Tom Hedberg, b, Stefan Elliott, b, Erik Brännström, b, Kevin Stenlund, f, Victor Ejdsell, f, Pierre Engvall, f, Bill Sweatt, f, David Ullström, f, Max Wärn, f, Erik Andersson, f.

Kommentar: Från guld till stopp i åttondel. Har dammsugit svenska marknaden och byggt om. En del tunga värvningar, men själv är jag tveksam till att det ska räcka till hela vägen till toppen.

7) LHC

In: Mattias Bäckman, b, Kloten, Lukas Bengtsson, b, Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Adam Brodecki, f, Växjö, Broc Little, f, Davos, Filip Karlsson, f, Rögle, Joe Whitney, f, Hersey Bears, James Wright, f, Barys Astana, Dan Pettersson, f, Västervik.

Ut: Niclas Lundgren, b, Kristian Näkyvä, b, Patrick Mullen, b, Anton Björkman, b, Emil Sylvegård, f, ­Henrik Törnqvist, f, Ken Andre Olimb, f, Mathis Olimb, f, Tony Mårtensson, f, Jakob Lilja, f, Niklas Persson, f.

Kommentar: Skakigt i fjol, utslaget i tre raka kvartsfinaler och har onekligen en hel del att bevisa. Topp sex känns som ett rimligt mål. Broc Little en av seriens allra bästa värvningar.

8) Luleå

In: Niklas Rubin, mv, Tingsryd, Fredrik Styrman, b, HV71, Jesper Sellgren, b, Modo, Erik Gustafsson, b, Neftekhimik Nizhnekamsk, David Lindquist, f, Björklöven, Jack Connolly, f, Rögle, Austin Farley, f, Björklöven.

Ut: Filip Gustavsson, mv, Brendan Mikkelsson, b, Jan Sandström, b, Kim Johansson, b, Per Ledin, f, Andreas Falk, f, Joey Hishon, f, Axel Levander, f, Anton Toolanen, f.

Kommentar: Viktiga nyförvärvet Erik Gustafsson kommer att göra många minuter i vinter. Thomas Berglund har alltmer satt sin prägel på laget. Tror att det räcker till en mittenplats.

9) Rögle

In: Kodie Curran, b, Storhamar, Daniel Bertov, b, Leksand, Jonas Ahnelöv, b, Avangard Omsk, Christopher Bengtsson, f, Södertälje, Leon Bristedt, f, University of Minnesota, Daniel Zaar, f, Malmö, Mattias Sjögren, f, ZSC, Erik ­Andersson, f, HV71, Nils Höglander, f, AIK, Matt Andersson, f, Skellefteå, Ken Jäger, f, Davos, Christian Thomas, f, Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Ut: Emil Kruse, mv, Alexander Younan, b, Kevin Gagné, b, Stephen Perfetto, f, Filip Karlsson, f, Daniel Sylwander, f, Ludvig Rensfeldt, f, Sebastian Collberg, f, Jack Connolly, f, Edwin Hedberg, f, Bryan Lerg, f.

Kommentar: Bröderna Abbott kom in och lyfte verksamheten. Högre förväntningar nu och efter sena värvningen av Ahnelöv ökade min tro betydligt. Hur mycket kan Mattias Sjögren spela?

10) Brynäs

In: Joacim Eriksson, mv, Djurgården, Tomi Karhunen, mv, Ambri-Piotta, Niclas Andersén, b, Jokerit, Niclas Lundgren, b, Linköping, Eric Norin, b, AIK, Nicklas ­Danielsson, f, Lausanne, Robert Kousal, f, Davos, Danny Kristo, f, Dynamo Riga, Joel Kellman, f, Karlskrona, Joachim Rohdin, f, Karlskrona, Emil Forslund, f, Tingsryd.

Ut: Linus Fernström, mv, Lucas Carlsson,b, Marc Zanetti, b, Adam Boqvist, b, Jörgen Sundqvist, b, Elias Fälth, b, Linus Ölund, f, Juuso Ikonen, f, Kevin Clark, f, Drew Miller, f, Christopher Liljewall, f, Aaron Palushaj, f, Daniel Paille, f.

Kommentar: Backsidan ser riktigt stark ut. En av seriens bästa. Betydligt större frågetecken för den offensiva spetsen och det gör att jag har svårt att tro att det ska räcka till övre halvan.

11) Malmö

In: Anton Öhman, b, Skellefteå, Emil Molin, f, Modo, Emil Sylvegård, f, Linköping, Martin Janolhs, f, Pantern, Henrik Hetta, f, Skellefteå, Konstantin Komarek, f, Karlskrona.

Ut: Jonas Gunnarsson, mv, Tex Williamsson, mv, Nils Andersson, b, Mattias Lassen, b, Tuukka Mäntylä, b, Erik Andersson, b, Rhett Rakhshani, f, Daniel Zaar, f, Erik Forsell, f, Lukas Haudum, f, Robin Alvarez, f.

Kommentar: Av ekonomiska skäl tvingat att dumpa flera av sina stjärnor och nu är det blåställ som gäller i Skåne. Blir säkert tufft att möta, men nog saknas det spets för övre halvan?

12) Örebro

In: Stefan Stéen, mv, Färjestad, Kristian Näkyvä, b, Linköping, Marcus Björk, b, Oskarshamn, Rasmus Rissanen, b, Jokerit, Aaron Palushaj, f, Brynäs, Shane Harper, f, Lada Togliatti, Jordan Boucher, f, Laval Rocket.

Ut: Axel Brage, mv, Viktor Ekbom, b, Ari Gröndahl, b, Daine Todd, b, Alexander Hellström, b, Victor Bartley, b, Daniel Viksten, f, Filip Ahl, f, Gustaf Franzén, f, Joakim Andersson, f, Johan Wiklander, f, Kalle Jellvert, f, Sakari Manninen, f.

Kommentar: Vann dragkampen om Palushaj och det var förstås viktigt. Backsidan känns uppgraderad, men jag är inte säker på att placeringen blir så mycket bättre. Svårtippat, men nedre halvan.

13) Timrå

In: Niklas Svedberg, mv, Iowa Wild, Alexander Falk, b, Djurgården, Andreas Söderberg, b, Pantern, Albin Carlson, b, Almtuna, Oskar Drugge, b, Västervik, Mattias Guter, f, Karlskrona, Ludvig Rensfeldt, f, Rögle, Henrik Törnqvist, f, Linköping, Sebastian Collberg, f, Rögle, Rickard Palmberg, f, Vita Hästen, Patrik Blomberg, f, Västervik, Sebastian Olsson, f, Skellefteå, Morten Madsen, f, Karlskrona, David Printz, b, Karlskrona.

Ut: Henrik Haukeland, mv, Didrik Strömberg, b, Jesper Dahlroth, b, Hugo Enock, b, Erik Karlsson, f, Johan Johnsson, f, Sebastian Lauritzen, f, Tobias Liljendahl, f, Alex Lavoie, f, John Westin, f, Michael Parks, f.

Kommentar: Från allsvenskan till bottenstrid. Allt annat skulle förvåna. Mycket. Kommer att ta sina poäng här och där (och framförallt hemma), men över 55 omgångar? Nja.

14) Mora

In: Adam Masuhr, b, Severstal Cherepovets, Kevin Gagné, b, Rögle, Marek Daloga, b, Sparta Prag, Michael Keränen, f, Geneve-Servette.

Ut: Mattias Pettersson, mv, Kristian Jakobsson, f, David Kase, f, Jacob Nilsson, f, Jacob Lagacé, f, Jason Akeson, f.

Kommentar: Fick kvala sig kvar i fjol och har svårt att se annat än att man ska hamna där igen. Blytungt tapp i Jakob Nilsson och känslan är att det ser ihåligt och uddlöst utan även nu.

/ PB

Bra där, LHC – fortsätt så

linköping För femtielfte gången: träningsmatcher är träningsmatcher och tävlingsmatcher är tävlingsmatcher och aldrig mötas de två. Eller bättre uttryckt: aldrig ska dras för stora växlar av det som händer när inga poäng står på spel.

Det är sen gammalt.

Men säg så här:

Kan LHC genomgående (för det är det som kommer att krävas) nå upp till samma nivå som mot Färjestad i Mjölby i går kan det bli rätt bra i vinter.

Det blev 2-1.

Det borde ha blivit mer.

Nu vet jag inte vad Färjestad tyckte om sin insats (förmodligen inte alls), men det fanns en hel del av det som LHC visade upp som jag gillade.

Skärpan och noggrannheten. Oftast bra passningar i egen zon och genom mittzon. Hårt jobb framåt och bakåt. Flera spelare som visade gryende form. Starkt backspel i stort sett rakt igenom. Store Dan Pettersson såg inte alls rostig ut, tog för sig och var nyttig i en bra kedja med Fredrik Karlström och Daniel Olsson Trkulja. Klart vassaste insatsen så här långt av Joe Whitney. Genomgående starkt och uppoffrande i fyra mot fem (och fyra mot sex i slutet).

Utan ytterligare skador och sjukdomar blir det av allt att döma de här formationerna mot Timrå i premiären. Jimmy Andersson flyttades till andrakedjan med Derek Roy (som hade en kväll där rätt mycket blev fel) och Nick Sörensen och kan göra nytta där med sin rivighet. När Andrew Gordon ansluter antar jag att det är där som han ska in. Olle Lycksell passar bra som center och blir nog kvar där innan Sebastian Karlsson är tillbaka.

Med Chad Billins in i laget, han landar i helgen, lär det också bli spel på sju backar. Jag gissar att amerikanen kommer att matchas med Lukas Bengtsson för att få en riktigt stark offensiv backduo, men det är bara

Jacob Johansson har gjort en bra försäsong, men inget snack om att Jonas Gustavsson är fortsatt etta.

En dryg vecka till seriestart…det ska verkligen bli kul när det börjar.

/ PB

Det är jag nyfiken på i kväll

linköping LHC-genrep inför seriestart om bara drygt två timmar i Mjölby.

Vad resultatet i kväll har för betydelse?

Tja, man ska inte underskatta betydelsen, även om resultaten i serieupptakten helt avgör fortsatta känslan. Några vinster eller förluster direkt i början och det spelar ingen som helst roll hur sommaren sett ut. Men det skulle vara viktigt för LHC att ta ledningen -- och hålla undan.

Som vanligt kommer det att bli viktigt att stänga matcher och det har inte varit LHC:s bästa gren under de senaste säsongerna.

Andra saker som jag är nyfiken på i kväll:

Går det åt rätt håll för Joe Whitney? Den lille amerikanen har inte spelat i Europa eller på stor rink tidigare och har tydligt haft bekymmer med anpassningen så här långt. Nu är det bara en match kvar innan allvaret börjar -- och det är viktigt att Whitney hittar in i spelet.

Dan Pettersson har inte spelat sedan mötet med Vita Hästen. Hur mycket rost behöver han få bort innan premiären?

En power play-formation med Lukas Bengtsson, Broc Little, Derek Roy, James Wright och Joe Whitney känns onekligen spännande. Nu gäller bara att få utdelning på isen också.

Många tippar Färjestad högt upp i tabellen. Jag också. Finns det fog för det?

Om nu Lukas Bengtsson spelar (det var osäkert i går) är det här det lag som LHC kommer att spela med i premiären -- med Chad Billins som sen förstärkning. Då blir det ännu viktigare att det hittas kemi i de tänkta kedjorna.

800 åskådare var ingen vidare publiksiffra senast. Blir det mer i Mjölby i kväll?

x x x

Läser att Färjestad saknar Tomi Sallinen (långtidsskadad), Joakim Nygård, Robin Press  och Fabian Zetterlund. Gustav Rydahl är tillbaka i spel.

/ PB

Tankar efter Örebromatchen

Nu är det bara en träningsmatch kvar för LHC innan SHL-premiären. Nedräkningen har nu börjat. Och det finns mycket plus att ta med sig från Örebromatchen trots att det blev förlust efter förlängning. 

Först och främst vill jag lyfta fram kämpainsatsen från samtliga i laget. Tappar någon pucken är det full fart och ett slit utöver det vanliga för att vinna tillbaka den. Trots att det var en "obetydlig träningsmatch" syntes glöden i ögonen hos spelarna. Jag tror att LHC kommer bli ett lag som det är svårt att vinna emot under ordinarie speltid (att spela lika mot dem och vinna i förlängningen är dock fullt möjligt om man ska kolla på resultaten nu). 

En annan grej jag gillar är att Tommy Jonsson körde en ren juniorkedja i detta sjukdoms- och skadedrabbade LHC. Johan Södergran, Petter Eklöf och Nicola Pasic fick kriga tillsammans på isen (där Olle Lycksell ersatte Eklöf vid några tillfällen). 

Visst, en av dem gjorde en indianare i början av matchen genom att kasta pucken in framför eget mål. Men det fanns mycket positivt att lyfta fram med kedjan offensivt. Ja, det var mycket som behövde förbättras i det defensiva. Men vad gör det? Det är en träningsmatch och jag tycker att de växte in i den ju längre tiden gick. Johan Södergran höll med om min analys efter matchen: 

"Alla vi tre gillar att vara i offensiv zon för det mesta. Speciellt Pasic gillar att cirkla runt där. Sedan måste vi, eller snarare jag, träna upp spelet i försvarszon lite. Men man måste alltid ha något att förbättra", sa han. 

Något jag gillade var att Södergran allt som oftast hamnade i en centerposition - trots att det inte var tanken från början. Jag frågade honom om just den rollen.  

"Jag hamnade i centerposition eftersom jag var först hem - men det var inte så att jag var uppställd som det. Det blir ganska anpassat när man kommit ur zon"

Med skador på flera spelare skulle han mycket väl kunna bli center i en fjärdekedja - om jag får tycka till. Om det sa han: 

"Vissa ser mig som en center och forward men så länge jag spelat här har jag inte spelat något annat än forward. Eller det är väl när det blir som i dag när jag går ner och jobbar lite i hörnen. Men jag gillar att spela center. . . Allting är roligt, men som center är du lite mer inkluderad i spelet". 

Ytterligare ett plus går till James Wright som jag tycker visade att han är en skicklig passningsspelare som sätter andra i bra situationer. Även Adam Ginning får ett STORT plus. Är otroligt kul att se att han går från klarhet till klarhet. Jag hoppas verkligen han fortsätter med den här positiva trenden och tar ytterligare kliv när säsongen börjar. Broc Little visar redan nu att han kommer bli en skyttekung. Men det är sedan gammalt. 

Minus då? Jo, tycker Joe Whitney har mer att bevisa. Men måste se mer av honom innan jag vågar säga mer än så.  

 /RC

Correns reportrar Per Bergsten och Rebecca Candevi skriver om LHC i synnerhet, om ishockey i allmänhet. . . och en del annat.
  • Twitter
  • @Bergstinho

Bloggar