Ordet fritt Svar på ”Många tummar ner för kyrkan i Boxholm”, 18/4.

Många positiva saker händer i Boxholms församling. Församlingens körer sjunger nu i varje gudstjänst på söndagarna. Dessutom sjunger de mycket bra och ger en positiv klang åt gudstjänsten. På prov har vi nu söndagens huvudgudstjänst varje söndag i Ekeby och en eftermiddagsgudstjänst med regelbundenhet i de övriga kyrkorna. Ni är mycket välkomna till till exempel Ekeby kyrka nu på söndag där det också alltid är kyrkkaffe efteråt, oftast med hembakat bröd.

Öppen gemenskap har vi flyttat veckodag på, dels för att den har sammanfallit med annan verksamhet i Boxholm. Det är inte klokt att kollidera med annan god verksamhet som andra organisationer i Boxholm inbjuder till. Dels har det varit ett önskemål från dem som är med på onsdagsmässan att vi flyttar den till en annan dag. Glädjande är det också flera nya som har hittat till vår nya tid.

Nu inbjuds alla som vill vara delaktiga genom att hjälpa till i en frivillig bakgrupp. Vi får träffas och ha det roligt tillsammans och baka till våra olika aktiviteter i församlingen. Välkommen att vara med.

Så tummen upp för kyrkan i Boxholm – mycket händer här, och mer kommer snart.

Per Ingvarsson

församlingsherde i Boxholm