Och vinnarna är...grattis! Bergstens hockeyblogg Bergstens hockeyblogg
Vädersponsor:

Så kan du se 24Corren

ÖSTERGÖTLAND Här hittar du information om hur du ställer in och hur du kan se 24Corren.

24Corren är en lokal tv-kanal med nyheter, sport, väder och program. Vi sänder ut 24Corren till tittarna på flera olika sätt. Genom traditionell marksändning (tv-master), kabel-tv, IP-tv och som webb-tv.
Var du kan se 24Corren beror på vilken typ av tv-mottagning du har. Se nedan vad som gäller för dig.

OBS! Just nu genomförs en större kanalomläggning för ett flertal TV-kanaler. Det berör även 24Corren och kan betyda att du behöver göra en ny kanalsökning.

Du som ser på 24Corren via marknätet kan behöva göra en kanalsökning/ominstallation av din TV-mottagare efter den 5 september 2017 för att kunna fortsätta se din lokala TV-kanal. För dig som ser på 24Corren via Boxer så kommer kanalen fortfarande att finnas på kanalplats 82. Ser du 24Corren digitalt via ComHem hittar du framöver kanalen på kanalplats 451.

Vid eventuella frågor eller problem kontakta din TV-leverantör.

Alla kan behöva göra en kanalsökning på sin tv alternativt sin box och efter det hamnar kanalen på följande kanalplats:
Comhem: Kanalplats 450 om du har digitalbox, kanalplats E12 om du har analog kabel-tv. Från och med den 5/9 2017 gäller kanalplats 451 för Comhem.
Marksänd digital-tv/Boxer: Kanalplats 82
Bredbandsbolaget (tidigare Tele2): IP-TV Kanalplats 299
Telia ip-tv: Kanalplats 900
VÖKBY: Kanalplats 17
Sappa: Kanalplats 20
Har du tillgång till internet kan du se 24Correns sändningar via dator, smartphone eller läsplatta. På www.corren.se/24corren/ hittar du sändningen just nu men även enskilda program och inslag.

Vilka kan se 24Corren?
Svar: 203 000 personer i Correns spridningsområde kan se 24Corren. Rent tekniskt har upp emot en halv miljon tittare möjlighet att se kanalen, men innehållet riktar sig till boende i Correns del av länet.
Vi sänder ut 24Corren via marksänd digital-tv, kabel-tv och IP-tv. Det är alltså bara tittare som enbart använder satellit-tv som inte kan se kanalen. I gengäld kan du se 24Corren på webben på www.corren.se/24corren/

Jag kan inte se 24Corren, varför?
Svar: Det beror antingen på att du bor i en fastighet som inte nås av kanalen, eller att du inte har gjort nödvändig kanalsökning på din tv alternativt digital-tv-box.
Hur man gör en kanalsökning skiljer sig mellan olika tv-apparater och digital-tv-boxar. All information du behöver finns i din instruktionsbok. Du kan också kontakta din tv-handlare för kompletterande information.

Jag får in 24nt på kanalplats 82. Varför?
Svar: Det är för att du har din antenn riktad mot masten i Krokek. Eftersom 24nt och 24Corren sänds med samma frekvens, väljer din box den kanal som har den starkaste signalen. Den andra kanalen läggs då på en annan plats. Om du får in 24nt på kanalplats 82 återfinns förmodligen 24Corren någonstans kring kanalplats 809. För att se 24Corren på 82:an får du vrida om antennen mot någon av masterna i Kisa, Motala, Åtvidaberg eller Linköping.

Hur ser jag 24Corren genom marksänd digital-tv?
Svar: 24Corren sänds ut från masterna i Kisa, Motala, Åtvidaberg och Linköping och är en gratiskanal. Det krävs alltså inget kort i boxen.
När du gör en kanalsökning återfinns 24Corren på kanalplats 82.
Hur man gör en kanalsökning skiljer sig åt mellan olika digital-tv-boxar. Titta i bruksanvisningen eller kontakta din tv-handlare om du får problem.
Du kan läsa mer om digital-tv och kanalplatser på Teracoms hemsida: www.teracom.se 
Där kan du också se täckningsområden för master. För frågor som rör digital-tv-boxen, kontakta en tv-handlare.

Hur ser jag på 24Corren genom kabel-tv?
Svar: För att kunna se 24Corren måste du vara ansluten till ett kabel-tv-nät som distribuerar kanalen. Vi kommer löpande att ansluta 24Corren till fler nät i Östergötland.
Idag kan du se 24Corren via följande kabel-tv leverantörer:
Comhem Kanalplats 450 om du har digitalbox, kanalplats E12 om du har analog kabel-tv. Från och med den 5/9 2017 byter Comhem kanalplats till 451.
Bredbandsbolaget (tidigare Tele2) Analog kanalplats S7, IP-TV Kanalplats 299.

Hur ser jag på 24Corren genom IP-tv?
Svar: För att kunna se 24Corren måste du vara ansluten till ett IP-TV-nät som distribuerar kanalen, vilket bland annat är Telia och Bredbandsbolaget. Vi kommer löpande att ansluta 24Corren till fler nät i Östergötland.
Gör en kanalsökning på din digital-tv-box för att se 24Corren. Hur man söker efter nya kanaler skiljer sig mellan olika digital-tv-boxar. I bruksanvisningen hittar du all info som du behöver.
Telia: Kanalplats 900
Bredbandsbolaget: Kanalplats 299
Övriga: Många har 24Corren i sitt utbud. Om du inte hittar kanalen, fråga din kabel-tv leverantör.

Hur ser jag på 24Corren genom satellit-tv?
Svar: 24Corren distribueras inte ut via satellit-tv. Det innebär att du som bara har parabol inte kan se kanalen. Det enklaste sättet att komplettera parabolantennen är att köpa en bordsantenn och en digital-tv-box.
Har du tillgång till internet kan du se 24Correns sändningar via dator, smartphone eller läsplatta. På www.corren.se/24corren/ hittar du sändningen just nu men även enskilda program och inslag.